Cursus journalistiek schrijven voor Erasmus Academie

Schrijven is een kunst. Journalistiek schrijven al helemaal. Het vergt een scherpe pen die compact en helder formuleert. Omdat niet alleen jongeren deze vaardigheid willen leren, geef ik samen met oud-journalist en -columnist Hans Maas een schrijfcursus voor volwassenen aan de Erasmus Academie/Hovo Rotterdam.

 

Dat voor journalistiek leren schrijven ruime belangstelling bestaat, bleek al tijdens de eerste editie, in 2019. De twintig beschikbare plekken waren zeer snel gevuld. Er was zelfs sprake van een wachtlijst. Daarom organiseren we deze cursus nu voor de tweede maal, op de Erasmus Universiteit. Wederom kunnen er twintig personen aan deelnemen.

Wat staat er allemaal op het programma? In het kort: veel praktijk, interactie, schrijven en van elkaar leren. We besteden aandacht aan columns, reisverslagen, blogs, interviews en andere mogelijke bijdragen voor kranten, websites of bladen. Uiteindelijk komen alle journalistieke genres aan bod, maar zonder dat we met al deze genres oefenen.

De tijd die we hebben, is immers beperkt: acht middagen van tweeënhalf uur. Daarin krijgen de deelnemers overigens genoeg stof om meerdere grotere en kleinere schrijfopdrachten te maken. Dit gebeurt thuis, volgend op de uitleg tijdens de cursusdagen.

We starten op 5 maart 2020. De laatste bijeenkomst is op 23 april. Erasmus Universiteit, locatie Woudestein.

Inschrijven kan op de website van Hovo Rotterdam.